Belgická pšenice – Witbier – pivo druhotně kvašené v láhvi z Rodinného pivovaru Švihov Zajímá Vás, co jsou piva druhotně dokvašovaná v láhvi a jak s nimi zacházet? Zde několik postřehů:
Konečné kvašení probíhá až přímo v láhvi, tím se pivo dosycuje a přispívá tak k jeho výsledné chuti.
Nemusí být v lednici, a přesto má delší dobu trvanlivosti.
Láhev nechte jeden den vertikálně odstát v lednici, aby kvasnice padly na dno. Použijte pivní sklo, které pojme celý objem láhve. Pivo nalévejte do skla pomalu tak, aby spodní sedlina z kvasnic zůstala v láhvi. Věříme, že Vám bude chutnat!
Belgický Pale Ale není vlastně světlým pivem. Na rozdíl od Amerického či Britského Pale Ale nemá vysokou hořkost. Tento Belgický Pale Ale je vařený ze čtyř druhů sladu a českého chmelu.
Gaučák– První Švihovský ležák českého typu, s respektem k české kultuře. Gaučák kvasí v otevřených kádích. Na jeho výrobu se používá český chmel a slad vyrobený humnovým způsobem.