Mléčné výrobky v zálohovaných skleněných obalech z rodinné farmy Kadlečkových, Psáře: závoz neděle:
Selské plnotučné pasterované mléko 0,5 L nebo 1 L
Farmářský jogurt ovocný 250 g
Farmářský jogurt bílý 250 g
Bohuželjsme byli nuceni ukončit spolupráci s farmou Čerstvě nadojeno (Bio Vavřinec a Kosař), protože své mléčné výrobky přestali balit do vratných skleněných obalů. Nově je však můžete zakoupit balené v plastu např. v supermarketu Tesco.
Věříme, že si stejnou oblibu získají Mléčné a masné výrobky z Farmy rodiny Němcovy z Netína (Vysočiny), dodávané z 90% ve vratných obalech: zavážené vždy ve středu dopoledne:
Belgická pšenice – Witbier – pivo druhotně kvašené v láhvi z Rodinného pivovaru Švihov Zajímá Vás, co jsou piva druhotně dokvašovaná v láhvi a jak s nimi zacházet? Zde několik postřehů:
Konečné kvašení probíhá až přímo v láhvi, tím se pivo dosycuje a přispívá tak k jeho výsledné chuti.
Nemusí být v lednici, a přesto má delší dobu trvanlivosti.
Láhev nechte jeden den vertikálně odstát v lednici, aby kvasnice padly na dno. Použijte pivní sklo, které pojme celý objem láhve. Pivo nalévejte do skla pomalu tak, aby spodní sedlina z kvasnic zůstala v láhvi. Věříme, že Vám bude chutnat!
Belgický Pale Ale není vlastně světlým pivem. Na rozdíl od Amerického či Britského Pale Ale nemá vysokou hořkost. Tento Belgický Pale Ale je vařený ze čtyř druhů sladu a českého chmelu.
Princeznino pivo – 0,75 L sklo – 11° pivo vařené podle holandské receptury z 18.století. Vyrobeno na počest princezny Anny Hannoverské, bylo původně určené námořníkům. 🥰
Sour Roast Bock – 0,75 L sklo – První kyselé pivo ze švihovského pivovaru bylo uvařeno na základě německého pivního stylu Bock, který je z 5 druhů sladů, včetně žitného, karamelového a nakuřovaného.
Gaučák– První Švihovský ležák českého typu, s respektem k české kultuře. Gaučák kvasí v otevřených kádích. Na jeho výrobu se používá český chmel a slad vyrobený humnovým způsobem.