Hra o budoucnost

Nezisková organizace Pod Moruší z Benešova se rozhodla přimět lidi, aby udělali něco pro přírodu a životní prostředí. Připravila virtuální Hru o budoucnost. Potrvá celý měsíc únor a na každý týden je připravená jedna ekologická výzva. Půjdete do toho s námi? Pozvánka ke Hře o budoucnost – k poslechu (Český rozhlas Radiožurnál – Věra Hájková).

Mám velkou radost a chci se s vámi o ni podělit, věřím, že budete také jásat a třeba se do Hry o budoucnost zapojíte. Přišel mi tento email: 😉 Milí příznivci čajovny Pod moruší, neuložily jsme se k zimnímu spánku, ale nadále tvoříme! Sice nemůžeme všichni společně zasednout u šálku dobrého čaje či medoviny, ale nachystaly jsme pro vás jinou aktivitu. Zveme vás do Hry o budoucnost, která bude probíhat po celý únor. O co jde? Cílem hry jsou činy vedoucí k šetrnějšímu a udržitelnějšímu způsobu života, propojování lidí na lokální úrovni, zvýšení místní soběstačnosti a nezávislosti. Jak na to aneb pravidla hry:

1. Hra trvá od 1.2. do 28.2. Každý týden bude vyhlášena jedna výzva. Výzvy budou zveřejňovány v neděli, a to prostřednictvím mailu podmorusihra@gmail.com, FB skupiny Hra o budoucnost a padletu.

2. Vaším úkolem bude v každém týdnu zaslat na email nebo do skupiny příspěvek s fotografií či videem – důkazem plnění úkolu. Příspěvek začnete vždy heslem dané výzvy.

3. Do hry se přihlásíte tak, že vstoupíte do FB skupiny nebo se ozvete na uvedený email (stačí napsat jednoduché „Účastním se“). Začínáme 1.2.!

4. Vítány jsou příspěvky nejen ve formě fotografií, ale i sdílení vašich zážitků, nápadů, inovací, fíglů apod.

5. Nepřijatelné jsou příspěvky kritizující ostatní účastníky, samotnou hru a shazující jakoukoli snahu o zlepšení životního prostředí. Hra je založena na pozitivním přístupu a kreativitě. I malý krůček se počítá, každý má jiné podmínky, příležitosti a omezení.

6. V průběhu prvního březnového týdne bude vylosováno 10 výherců z těch účastníků, kteří splní všechny úkoly. Porota také vybere výherce speciální ceny za nejvíce inspirativní příspěvek (splnění všech úkolů není v tomto případě podmínkou).

Proč se zapojit? „Protože takhle už to dál nejde. Je potřeba jednat, a to okamžitě, přestat se schovávat za pandemie a ekonomické krize, jsme svobodný bytosti a jsme tu sami za sebe a nemyslím to jako klišé, když říkám, že budoucnost je v našich rukou. A že když se na to vykašleme, tak se můžeme rovnou vykašlat na veškerý ty naše snaženíčka a pitvořeníčka 🙂 Takže hurá do toho!“ (předsedkyně Míša Šmakalová, výňatek z interní korespondence 15.1.2021)

Co vás čeká za výhry?:- 10 hlavních cen zatím neprozradíme, ale napovíme, že jde o něco, co potěší vás i přírodu.- Speciální cena poroty: focení u fotografky Anežky Aubrechtové- A další překvapení v průběhu měsíce!

Odtajnění prvního úkolu: Pro získání ještě lepší představy o hře a zejména proto, abyste se stihli na první úkol připravit, odtajňujeme jeho znění už nyní: „Celý týden nejíst maso ani výrobky z něj.“ Takže dojezte všechny zbytky, 1.2. začínáme!

Těšíme se na hru, co vy? Radostné dny za Pod moruší přeje, Eliška

P.S.: Mrkněte už teď na zajímavé tipy a informace na padlet a do skupiny Hra o budoucnost. Co takhle se trochu pochválit? Sdílejte s námi 3 věci, které považujete ve svém životě za udržitelné, neškodlivé nebo pomáhající životnímu prostředí a svoje 3 enviromentální hříchy. Hru vám přinášejí členky spolku Pod moruší, dobrovolně, ve svém volném čase.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *